Vervoer en parkeren in Den Bosch


Foto: Openbaar vervoer

 

Openbaar vervoer

 

De gemeente Den Bosch staat volop in de schijnwerpers als het gaat om het vervoer en parkeren met het oog op milieubewust en duurzaamheid. Niet alleen spelen zij in op de reizigers die met het openbaar vervoer reizen. Bij het CS tref je onder andere het centrale busstation, de (trein) taxistandplaats, fietsenstallingen, parkeergarage en de faciliteiten voor de reizigers aan. Bovendien ben je vanaf het CS in vijf minuten lopen op de markt.

Foto: Plattegrond Parkeergarages

 

Parkeren

 

Kies je ervoor om naar Den Bosch te komen met de auto dan zijn er diverse mogelijkheden, waar je auto te parkeren. Naast de parkeerplaatsen met parkeer- meters heeft Den Bosch een aantal overdekte parkeergarages in of nabij het centrum. Parkeren in het centrum van Den Bosch is niet altijd even makkelijk als je de weg niet kent, daarom een overzicht van de overdekte parkeergarages in of dichtbij het centrum van Den Bosch.

Foto: Transferia

 

Transferia

 

Een andere optie dan te parkeren bij een parkeermeter of in een parkeergarage is om je auto bij één van drie transferia in Den Bosch neer te zetten. De drie transferia zijn niet alleen geschikt voor carpoolers, maar de bieden ook de gelegenheid om je auto op een goedkope manier te parkeren. Vanaf de transferia rijden diverse citybussen die de mensen naar de binnenstad brengen.

Foto: Fietsenstalling

 

Fietsenstalling

 

Geen onnodige zorgen meer met je fiets in één van de bewaakte fietsenstallingen. Met de ambitie van de gemeente 's-Hertogen- bosch om een echte fietsstad te maken, stimuleert de gemeente om meer mensen de fiets te laten pakken. Het motto: “Lekker fietsen”, niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Er staan vele plannen op de agenda, o.a. uitbreidingen van gratis bewaakte fietsenstallingen, één is er al in aanbouw…
Ga verder naar Evenementen Den Bosch vanaf Vervoer en parkeren in Den Bosch