Verbreding A2De verbreding A2 is van grote invloed op het regionale en doorgaande verkeer naar en langs 's-Hertogenbosch. De infrastructuur A2 en de A59 zijn flink onder handen genomen. Door deze grote werkzaamheden die zowel vanuit een functioneel als esthetisch oogpunt zijn bekeken, laat ’s-Hertogenbosch zien dat er niet alleen gewerkt wordt aan de bouwkundige aspecten.


Foto: A2 - vier maal twee rijbanen

 

A2 - vier maal twee rijbanen

Werkzaamheden - A2 en A59

Een nieuwe verbindingsweg binnen het wegennet tussen de snelwegen A2 en de A59 zorgt o.a. voor een betere en snellere bereikbaarheid naar en van het Paleiskwartier. Daarbij zijn er meerdere rijbanen gemaakt binnen de infrastructuur van Den Bosch om het doorgaande verkeer te scheiden van het lokale en regionale verkeer. Voorheen had de rondweg A2 twee maal drie rijbanen, door de verbreding A2 tegenwoor- dig vier maal twee rijbanen tussen de Maas en Vught. Dat betekent dat de snelwegen voor het lokale en regionale verkeer gescheiden zijn met behulp van een vangrail en eventuele berm. Men kan dan vanaf de middelste banen van het wegennet niet afslaan. Let op dat je niet op deze middelste banen van de snelweg zit als je bij één van de afritten bij Den Bosch de snelwegen wilt verlaten. De A59 sluit aan op de buitenste rijbanen van de verbreedde rondweg A2 die bestemd zijn voor het lokale verkeer.


Foto: Gele geluidswal A2

 

Gele geluidswal

Esthetisch

Zo ook zijn de huidige bruggen en viaducten binnen het wegennet verbreed en zijn er nieuwe fly-overs gebouwd. Over het gehele traject van de nieuwe infrastructuur is gekozen voor een opvallende kleur voor de bewegwijzering en glazen geluidswallen rondom bruggen en viaducten van het wegennet ter hoogte van Den Bosch. Bouwcombinatie InfrA2, ontwierp en bouwde in opdracht van Rijkswaterstaat Noord-Brabant.Ga verder naar Sigarenfabriek Willem II vanaf Verbreding A2