Maak kennis met de theaters in Den Bosch


Laat je meenemen en verrassen door de toneelspelers die vol passie in één van de theaters in Den Bosch staan. Ontdek wat Den Bosch te bieden heeft op het gebied van theaters en filmzalen en welke aanvullingen de theaters weten te geven aan een cultureel avondje uit. De lampen gaan aan, het gordijn gaat open, de zaal is stil… de voorstelling kan beginnen.


Foto: Theater aan de Parade

Theater aan de Parade - Cinema Club

Het Theater aan de Parade is niet alleen in Den Bosch een welbekende schouwburg, maar door heel het land. Het theater biedt de bezoekers een uitgebreid programma van voorstellingen, cabaret, toneel, musicals, dans, opera en films in de Cinema Club. In de filmzaal draaien zowel de beroemde films als de echte filmklassiekers. Daarnaast heeft het Theater aan de Parade ook nog diverse ludieke acties. Onder de Bosschenaren is het Theater aan de Parade ook bekend onder de naam: Hoftheater Der Amadeiro’s.

Foto: Verkadefabriek

Verkadefabriek - tevens filmzalen

Cultureel Centrum de Verkadefabriek weet op een bijzondere manier onder andere eten en drinken, theater, cabaret, films, feesten en festivals onder te brengen in de voormalige Bossche koekjesfabriek. De Verkadefabriek heeft naast de Grote en de Kleine ‘Gouden’ Zaal vijf filmzalen. Daarnaast biedt de Verkadefabriek in de zomer de openluchtfilm en genoeg mogelijkheden om nog dieper op de film in te gaan... De Verkadefabriek is met zijn sfeer en voorstellingen zeer toegankelijk voor een breed publiek.

Foto: Poppentheater Poppenhulst

Poppentheater Poppenhulst

De andere theaters in Den Bosch zijn vanaf de buitenzijde duidelijk zichtbaar. Dit theater echter niet. Achter een poort bevindt zich namelijk Poppentheater Poppenhulst, een theater waar de poppen de hoofdrol hebben. Waar de kleintjes bij de voorstellingen worden betrokken en meegenomen worden in een leerzame fantasiewereld.

Foto: Theater Artemis

Theater Artemis

Het theatergezelschap Theater Artemis is te vinden achter de inte- ressante entree van dit pand. Zo bijzonder de entree, zo bijzonder zijn de voorstellingen voor alle leeftijden die dit gezelschap in het theater weet te maken. Met hun theaterproducties reizen ze door heel het land en buitenland, maar ze zijn ook te zien in hun eigen theaterzaal.

Foto: De Muzerije

De Muzerije

Naar voorstellingen in één van de theaters in Den Bosch geweest en wil je ook op het podium staan? Iedereen die zich wilt ontplooien op het gebied van amateurkunstbeoefening is welkom bij het huis voor de amateurkunst, stichting De Muzerije, waar de gekwalificeerde docenten voor je klaar staan.

Foto: Theaterprogramma Den Bosch

 

 

 

 

Theaterprogramma
Ga verder naar Cultureel vanaf Maak kennis met de theaters in Den Bosch