Museum Slager


Foto: Museum Slager

In de schaduw van de Sint Jan vindt u in een monumentaal voormalig kantoorpand Museum Slager. Dit museum heeft een uitgebreide collectie figuratieve schilderijen en tekeningen uit de periode eind 19e tot eind 20ste eeuw, vervaardigd door acht schilders uit de Bossche familie Slager.


Foto: Museum Slager

 

Museum Slager

Expositie

In het museum is ruim 130 jaar (1861-1994) schilderkunst van de familie Slager te zien. Het betreft drie generaties: de grondlegger Petrus Marinus Slager en zijn zonen Piet en Frans, dochters Jeannette en Corry, schoondochters Suze Velsen en Marie van Gilse en kleinzoon Tom Slager. Het museum beschikt over een groot aantal olieverven, aquarellen, tekeningen en etsen uit verschillende stijlperiodes die in telkens wisselende tentoonstellingen aan de hand van bepaalde thema’s worden geëxposeerd. U kunt niet alleen tientallen portretten, landschappen, stadsgezichten en (bloem)stillevens bewonderen, maar er worden ook enkele meubels en voorwerpen uit de verschillende periodes tentoongesteld. Sommige komen ook voor op de schilderijen. Zo krijgt u een indruk van het leven, wonen en werken in de 19e en 20ste eeuw, zoals dat door de schilders van de familie Slager werd ervaren.

Naast de expositie van werken uit de eigen collectie, biedt Museum Slager ook wisseltentoonstellingen aan van andere kunstenaars.Rondleiding

Er zijn enthousiaste medewerkers aanwezig die desgewenst een toelichting bij de schilderijen kunnen geven. Er is een tien minuten durende videopresentatie beschikbaar die een introductie op de collectie geeft.Foto: Museum Slager uithangbord

 

Museum Slager

Contact

Bezoekadres:

Choorstraat 8

073-6133216

museumslager@planet.nlOpeningstijden

Open: dinsdag t/m zondag van 13.30 - 16.30 uur. Gesloten op maandag en de 1e van dubbele feestdagen, 2e kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag, carnaval en met koningsdag.


Toegangsprijzen

Kinderen tot 12 jaar gratis

Museumjaarkaart geldig


Locatie: zijstraat van de Parade


Vervoer en parkeren:

- Openbaar vervoer

- Parkeergarages

- Transferia

- Bewaakte fietsenstallingen


Overige informatie:

Voor meer informatie word je doorverwezen naar de website: www.museumslager.com
Ga verder naar Sint Jansmuseum de Bouwloods vanaf Museum Slager