Multicultureel jongerenfestival UNITE


Foto: Logo  - Multicultureel jongerenfestival UNITE

Voor het eerst in Den Bosch: Multicultureel jongerenfestival UNITE

De eerste editie van Festival Unite vindt plaats op zaterdag 5 juni 2010 in de W2 in Den Bosch. Multicultureel jongerenfestival Unite biedt niet alleen een podium en springplank voor jong multicultureel talent, maar gaat ook dieper in op de multiculturele samenleving met een spetterend interactief debat. Verder staan er diverse optredens op het programma dat je kennis laat maken met vermaak uit verschillende culturen.

Festival Unite is een nieuw en uniek multicultureel festival dat wordt georganiseerd voor en door Bossche jongeren met verschillende culturele achtergronden. Waar culturele en religieuze diversiteit soms wordt gezien als een belemmering wil de organisatie juist het tegendeel laten zien. Daarom hebben jongeren uit verschillende culturen en religies de handen ineengeslagen om samen een evenement te organiseren.


Het doel van Multicultureel jongerenfestival Unite is om een brug te slaan tussen jongeren en een dialoog te creëren. Het wordt een veelzijdig, leuk en leerzaam festival met het beste van verschillende culturen: live optredens van lokale artiesten en van artiesten die het niveau “lokaal” al ontstegen zijn. Gewoon goede muziek, tel daarbij op: lekkere hapjes, een relaxte sfeer, met tussendoor de mogelijkheid om met elkaar te praten over onze verschillende culturele en religieuze achtergronden en hoe dit van invloed is op ons dagelijks doen en laten. Met het organiseren van Festival Unite wordt ernaar gestreefd een signaal af te geven naar de Bossche samenleving: sta open voor elkaar en heb respect voor elkaar.


Tijdens Festival Unite kunnen er verschillende optredens verwacht worden van onder andere bekende artiesten, DJ's, lokaal talent en ten slotte een debat waarin we de dialoog aangaan met elkaar. Je zult worden uitgedaagd om vragen te stellen die je altijd al had, maar die je nooit durfde te vragen: is een multi-culturele samenleving bijvoorbeeld eigenlijk wel mogelijk? We lichten een klein tipje van de sluier op: bekende artiesten, dans voor zowel jongens als meiden, Balkan, Beatbox, Samba, lage entree. Kortom: een groot feest met een leerzame touch. Festival Unite: we komen eraan!Foto: Foto: Logo  - Multicultureel jongerenfestival UNITE

 

Multicultureel jongerenfestival UNITE

Informatie

Datum: zaterdag 5 juni 2010


Tijd: 17:00 uur - 23:00 uur (zaal open: 16:30 uur)


Locatie: W2 Poppodium


Entreeprijs: € 3,50


Voorverkoop:

Zie voor informatie hieromtrent: http://www.w2.nl


Vervoer en parkeren:

- Openbaar vervoer

- Parkeergarages

- Transferia

- Bewaakte fietsenstallingen


Overige informatie:

Voor meer informatie en updates word je doorverwezen naar de website: www.festivalunite.nlStichting Unite richt zich op het verenigen van multiculturele jongeren. Festival Unite is een idee van Stichting Unite en wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente s’-Hertogenbosch, Youth in Action, Pekoenja, Fonds Alert en Poppodium W2.

Ga verder naar Evenementen Den Bosch vanaf Multicultureel jongerenfestival UNITE