Koningstheater Den Bosch


Foto: Koningstheater Den Bosch

Kleinkunsttheater

Sinds 2004 vult het Koningstheater Den Bosch de ruim honderdtachtig zitplaatsen in het pand waar vroeger theater Bis (tegenwoordig Verkadefabriek) gevestigd was. Tot begin 2007 viel het theater nog onder het Theater aan de Parade in Den Bosch. Het Koningstheater is een waar kleinkunsttheater. In het theater komen heden, verleden en toekomst samen in de vorm van voorstellingen, een bijzonder museum en de academie. In het Koningstheater worden zowel de mensen van het theater als de bezoeker geïnspireerd. Wat begon met een opleiding voor theatermakers bij het Koning Willem I College is uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande kleinkunsttheaters in Nederland als in Vlaanderen.


Tegenwoordig is het Koningstheater de Coeurkamer van de kleinkunst. Een inspirerende combinatie van het Koningstheater, - academie, -producties, - museum en -uitgeverij. Een kleinkunsttheater, waarbij de samenwerking tussen de partijen voor originele projecten zorgt.


Foto: Theaterzaal Koningstheater

 

Theaterzaal - Koningstheater Den Bosch

Raak geïnspireerd

In het Koningstheater valt altijd iets te zien. Het vlakkevloer-theater is aangekleed met onder andere kostuums, decorstukken uit kleinkunstvoorstellingen en schilderijen waardoor met name het Koningstheater en de theaterwereld zijn geïnspireerd. Naast de bekende grootheden op het gebied van cabaret, muziek en muziektheater, krijgen jonge talenten in het Koningstheater een kans op het toneel en weten ze het programma op een bijzondere manier aan te vullen.


Algemeen

Het Koningstheater is een gezellig klein knus en sfeervol theater in Den Bosch wat tevens een broedplaats vormt voor theatermakers.Foto: Koningstheater - leestafel

 

Koningstheater

Contact

Bezoekadres:

Koningstheater

Triniteitstraat 19

5211 KW 's-Hertogenbosch


Locatie: zijstraat van de Parade richting natuurgebied Het Bossche Broek


Vervoer en parkeren:

- Openbaar vervoer

- Parkeergarages

- Transferia

- Bewaakte fietsenstallingen


Overige informatie:

Voor meer informatie word je doorverwezen naar de website: www.koningstheater.nl


Ga verder naar Poppentheater Poppenhulst vanaf Koningstheater Den Bosch