Jeroen Bosch schilder van 's-Hertogenbosch


Foto: Standbeeld Jeroen Bosch

 

Biografie

 

De biografie van Jeroen Bosch schilder en bekend om zijn satirische voorstellingen op panelen vindt zijn oorsprong in 's-Hertogenbosch. Ruim vijfhon- derd jaar geleden liep Jeroen Bosch door de straten van Den Bosch. Jeroen Bosch ook wel Jheronimus Bosch was een gewaardeerd man en woonde aan de Markt. We weten dat Jeroen Bosch een man met enig aanzien was.

Foto: Schilderwerk Jeroen Bosch

 

Schilderwerken

 

De vader van Jeroen Bosch was ook schilder, waar Jheronimus Bosch zijn eerste interesse en vakmanschap heeft opgedaan. De spraakmakende schilder- werken van Jeroen Bosch die hem later bekend maakten, hebben Jeroen Bosch niet alleen na zijn dood wereld beroemd gemaakt, maar ook in zijn tijd wist Jeroen Bosch de mensen te raken..

Foto: Binnenzijde Jheronimus Bosch Art Center

 

Museum

 

Als nagedachtenis is er in de voormalige Sint Jacobs kerk te 's-Hertogenbosch, een bijzondere expositie over het leven van de beroemde Bossche schilder. Het leven van Jeroen Bosch wordt in vele woorden met veel beeld- materiaal uiteengezet. Het Jeroen Bosch museum, oftewel het Jheronimus Bosch Art Center is een bijzondere belevenis, voor ieder die met Jheronimus Bosch nog even over de schouder mee wil kijken op het doek..

Ga verder naar Carnaval in Oeteldonk vanaf Jeroen Bosch schilder van 's-Hertogenbosch