Jazz in DuketownFoto: Young Sinatra’s

 

Young Sinatra’s

Geschiedenis

Het was 1962, zeven fijne vrijdag zomeravonden op de markt met een streetparade en een jamsessie tot slot, georganiseerd door de VVV in Den Bosch. Jazz in Duketown is geboren! Negen jaar later krijgt het jazz festival een andere naam: "Den Bosch vol muziek". Jazz is niet meer weg en vormt dus een onderdeel van dit festival. In 1974 komt de naam Jazz in Duketown weer om de hoek kijken. De evenementencomissie van de VVV krijgt hulp van Bossche jazzclub De Kakatoe. In plaats van de zeven avonden wordt het drie dagen. Na verloop van tijd is er niet alleen maar traditionele jazz aan de orde met Nederlandse Jazzformaties. In 1977 vormt het podium van het Casinotheater onderdeel van het programma met "At the Duketown Jazzband Ball". En werd de rest van het programma van dit driedaagse jazz festival gevuld met grote namen waaronder: Jacques Probert, Art Blakey, Max Collie, Dave Pochenet, Fats Sadi, de Banko Dixieland Seventy Five Seven, Passe Partout en Flash Back. Ieder jaar wordt het evenement groter en komen er diverse items bij. Voor "Jazz in Duketown in Premiere" in 1979 is er al een "Op de pils bij Jazz in Duketown". Ook deze jaren zijn er weer bekende namen aan de orde: Cousin Joe, Bog Friends, Frits Katee Kwartet en Martin Haak Kwartet. Door de opkomst van het kinderjazzfeest in het jaar daarop worden ook de kinderen op een creatieve manier bij dit festival betrokken.

Foto: Optreden Jazz in Duketown

 

Jazz festival 2010

Na een aantal jaren met grote namen op het programma te hebben gestaan vormt op 26 februari 1982 de organisatie Jazz in Duketown een zelfstandige stichting. Een grote verantwoordelijkheid komt in handen van een kleine groep enthousiaste vrijwilligers, die het jazz festival tot een groot succes weten te maken. Ditzelfde jaar treedt de Big Band Den Bosch voor het eerst op en vormt een traditie die nog steeds in ere wordt gehouden. Drie jaar later is er zelfs een eigen award die tijdens de openingsavond wordt uitgereikt: de Duke of Duketown Award. Deze award is uiteraard uitgereikt aan de grondlegger van dit Jazz festival in Den Bosch: Jan Bruens.


Het is het jaar 2001 als de podia in de binnenstad van Den Bosch worden onderverdeeld in zes verschillende stromingen: International, Funk and Dance, Improvisations, Blues and Roots, Traditional en World Music, met ieder een eigen stijl en sfeer!


Uiteindelijk is het jazz festival in Den Bosch één van de grootste openlucht jazz festivals van Nederland, ieder jaar weer met meer bezoekers. Ieder jaar tijdens pinksteren vormen bekende jazz-musici samen met nog onbekend talent de programmering van dit gratis jazz festival en zorgen voor sfeer en gezelligheid in de Bossche binnenstad zowel buiten als in de diverse cafés, waar terecht honderden duizenden mensen op af komen!Foto: Optreden Jazz festival

 

Jazz in de Bossche binnenstad tijdens pinksteren

Informatie

Datum:

zie evenementen kalender.


Locaties buiten:

- Parade

- Markt

- Minderbroedersplein

- Kerkplein

- Karrenstraat

- Uilenburg


Vervoer en parkeren:

- Openbaar vervoer

- Parkeergarages

- Transferia

- Bewaakte fietsenstallingen


Overige informatie:

Voor meer informatie word je doorverwezen naar de website: www.jazzinduketown.nl


Foto's Jazz in Duketown

(Klik op de foto voor een vergrote afbeelding)

Foto's Jazz in Duketown
Ga verder naar Evenementen Den Bosch vanaf Jazz in Duketown