Het ItaliëPunt


Foto: Het ItaliëPunt - Hinthamerstraat 98a, Den Bosch

Het ItaliëPunt, een stukje Italië in de Bossche binnenstad voor een eerste kennismaking of voor de echte liefhebbers van Italië. Een veelzijdige winkel waar je “alles van en over Italië” kunt vinden. Buiten hangt aan de monumentale gevel sinds juli 2005 de Italiaanse vlag te wapperen, eenmaal binnen komt Italië je tegemoet. Het is duidelijk dat Claudia en Maarten ook in het verlengde van het internetportaal Italie.nl hun hart en passie hebben gelegd.


Foto: Het ItaliëPunt - Winkel - Hinthamerstraat 98a, Den Bosch

 

Winkel met “alles van en over Italië”

Winkel

De ogen vielen op het hoge plafond met de prachtige ornamenten die het pand aan de Hinthamerstraat siert. Dit zou de locatie worden, waar mensen kennis kunnen maken met het land waar hun hart en de passie ligt. De combinatie van een Italiaanse achtergrond en hun voorliefde voor dit land is terug te vinden in de veelzijdigheid die Het ItaliëPunt te bieden heeft. Informatie voor een reis of een stukje Italië in je eigen huis? Reisgidsen, plattegronden, Italiaanse delicatessen, muziek, cadeauartikelen en nog veel meer. Met in de bijzondere gewelfde wijnkelder de Italiaanse wijnen die liggen te rusten.

Foto: Italiaanse activiteiten - Het ItaliëPunt

 

Italiaanse activiteiten in de kelder van Het ItaliëPunt

Italiaanse Activiteiten

Om de mensen het Italië gevoel te laten ervaren worden er verschillende Italiaanse activiteiten georganiseerd. Zo vinden er wijnproeverijen in de kelder plaats, zo nu en dan met open inschrijving, maar veelal voor besloten groepen. Verder kunnen besloten gezelschappen de bijzondere 14e eeuwse kelder afhuren voor Italiaanse activiteiten. Dit kan zich uiten in de vorm van een Italiaanse kookworkshop, wijnproeverij, presentatie of evenement. Omdat Het ItaliëPunt samenwerkt met externe partners kunnen zij jou verder helpen om het op maat gemaakte evenement nog beter tot uiting te laten komen.
Foto: Het ItaliëPunt  - kelder

 

De 14e eeuwse gewelfde kelder

Pand

Het pand stond bekend onder de naam "t gekroond lam" en vindt zijn oorsprong waarschijnlijk in de tweede helft van de 15e eeuw. In de loop der tijd hebben er een aantal aanpassingen, verbouwingen en restauraties plaatsgevonden. Zo werd er begin jaren dertig aan de voorzijde een winkelruimte gecreëerd met iets later een serre aan de achterzijde. In de jaren zeventig werd er nog een groot deel aangebouwd. De restauraties aan de ornamenten zijn te danken aan Ed Klep die hier voorheen zijn restauratieatelier had. De verbouwing voor de opening van Het ItaliëPunt heeft ervoor gezorgd dat de 14e eeuwse kelder werd uitgegraven, waarbij een 16e eeuwse put gevonden die is verwerkt in de keldervloer.


Contact

Bezoekadres:

Het ItaliëPunt

Hinthamerstraat 98a

5211 MS 's-Hertogenbosch


Openingstijden:

maandag: gesloten
dinsdag: 10:00 uur - 17:30 uur
woensdag: 10:00 uur - 17:30 uur
donderdag: 10:00 uur - 21:00 uur
vrijdag: 10:00 uur - 17:30 uur
zaterdag: 10:00 uur - 17:00 uur
koopzondag: gesloten m.u.v. rond de feestdagen

Locatie: minder dan vijf minuten lopen vanaf de markt naast het Zwanenbroedershuis


Overige informatie:

Voor meer informatie word je doorverwezen naar de website: www.italiepunt.nl

Ga verder naar Bijzondere winkels vanaf Het ItaliëPunt