Foto's intocht carnaval


Foto: Intocht carnaval Centraal Station

De foto's intocht carnaval geven een beeld weer van een ritueel welke zich elk jaar tijdens carnaval in Oeteldonk afspeelt. Het feest begint om 11:11 uur, als Prins Amadeiro op het Centraol Station aankomt om een bezoek te brengen aan zijn Pronkjuweel Oeteldonk. De binnenstad is groot en deels afgezet en op het Stationsplein hebben zich duizenden Oeteldonkers verzameld om de Prins te ontvangen. Na het gezongen volkslied van Oeteldonk en een toespraak zal de Prins met zijn Adjudant met een feestelijke intocht begeleidt worden, zie de foto's intocht carnaval. De allereerste intocht was in 1883, een jaar na het ontstaan van het durp Oeteldonk. (Ook al werd er carnaval voor Oeteldonk gevierd in Den Bosch). Deelname aan de intocht is voor iedereen vrij. De stoet gaat via de Postelstraat en Vughterstraat naar het stadhuis aan de markt.


Genoeg te zien en te beleven!

De intocht bestaat uit een stoet van onder andere koetsen, carnavalsverenigingen, praalwagens, fanfares en Oeteldonkers. Ieder jaar wordt de intocht weer uitgebreid met nieuwe deelnemers die hun creativiteit uiten rondom het thema van carnaval. Niet alleen voor het deelnemers is de intocht van Oeteldonk een spektakel. De deelnemers aan de intocht weten namelijk de mensen aan de zijlaan ieder jaar weer op een bijzonder leuke manier te vermaken!


(Voor de volledige routebeschrijving word je doorverwezen naar: www.oeteldonk.org).Foto's intocht carnaval - Oeteldonk, een grenzelôôs fèèst

Ga verder naar Foto's onthulling Knillis vanaf Foto's intocht carnaval