Cultuursteden


Foto: Melina Mercouri

 

Melina Mercouri

 

Melina Mercouri, een invloedrijke vrouw bekend over de hele wereld. Als actrice, zangeres en activist wist ze de mensen te inspireren. Was medeoprichtster van PASOK en werd minister van Cultuur (1981-1988). Ze stelde in 1983 de oprichting van de huidige Culturele Hoofdstad van Europa binnen het kader van cultuurbeleid van de Europese Unie voor. Een stap die Europese landen op het gebied van kunst en cultuur met elkaar verenigt.

Foto: Culturele Hoofdstad van Europa

Culturele Hoofdstad van Europa

 

Sinds 1985 worden er ieder jaar één of twee steden tot Culturele Hoofdstad van Europa gekozen. Jaren voordat het culturele evenement plaatsvindt kunnen steden zich kandidaat stellen met daarop volgend een selectie- procedure. De kandidaatsteden stellen een programma samen voor dit grootse culturele evenement die aan bepaalde criteria moet voldoen om kans te maken op de welbegeerde titel: Culturele Hoofdstad van Europa.

Foto: Culturele Hoofdstad 2018

Culturele Hoofdstad 2018

 

BrabantStad biedt zich aan als hoofdpodium: 's-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven, Helmond, Tilburg en het ommeland (de provincie) zijn samen kandidaat onder de noemer 2018Brabant. ’s-Hertogenbosch zal namens dit samenwerkingsverband de officiële inschrijving verzorgen. BrabantStad, samen Culturele Hoofdstad 2018.
Ga verder naar de Homepage vanaf Cultuursteden